Over Minizonnebootrace

De Minizonnebootrace is een wedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Zeeuwse basisscholen. De leerlingen experimenteren met de toepassing van zonne-energie door zelfstandig een zonnebootje te maken. Na aanmelding ontvangen de klassen een lespakket en een bouwpakket om de bootjes te kunnen maken.

Gastles op school: een goede voorbereiding is het halve werk

Ter voorbereiding aan het bouwen van de bootjes is mogelijk om een gastles door een Techniek Ambassadeur (een medewerker van een technisch bedrijf) aan te vragen. De Techniek Ambassadeur geeft in de klas de leerlingen uitleg over deze vorm van duurzame energie en deelt handige tips. Daarnaast biedt de Ambassadeur hulp bij bijvoorbeeld het solderen van de aandrijving van de bootjes.

Finaledag

Per school mogen er twee bootjes meedoen aan de finale. Huis van de Techniek stelt twee aandrijfsets (zonnecel, motor, schroefas) beschikbaar. Natuurlijk mogen er meerdere bootjes worden gemaakt, extra sets hiervoor kunnen voor € 15,- worden bijbesteld. Door middel van een voorselectie op school wordt bepaald welke twee bootjes hun school vertegenwoordigen op de finale. Naast het snelste bootje, zal de jury ook een winnaar aanwijzen op het gebied van innovatie en afwerking.

Deelname aan de Minizonnebootrace is gratis, alsook de gastles van de Techniek Ambassadeur en het vervoer op de finaledag. Voor vervoer kan gebruik worden gemaakt van de Techniekbus van Huis van de Techniek.

Meer informatie

> Organisatoren
> Wervingsbrief 2018
> Winnaars vorige edities
> Foto’s